TyrkiaGuide.no

                     Alt om Tyrkia

 


Hjem

Populære Ferie og

Boligområder

 

Alanya

Ankara

Antalya

Belek

Bodrum

Çamyuva

Çesme

Fethiye

Foca

Içmeler

Istanbul

Kemer

Marmaris

Side

Opplev Tyrkia

Golf i Tyrkia

Shopping

Booking

Hotellbestilling

Ferieboliger i Tyrkia

Ferie og Reiseselskap

Feriepenger

Flybilletter

Informasjon

Faktaguide Tyrkia

Kart

Transport

Været i Tyrkia


Flyplass Informasjon

Gardermoen

Arlanda/Stockholm

Frankfurt/Tyskland

Heathrow/London

Kastrup/København

Schiphol/Amsteram

 

Fly Forsinkelser (Avinor)


Annonsere

Om TyrkiaGuide.no

 

 

Alanya er et meget attraktivt turistområde ved den tyriske Middelhavskysten. Denne delen av landet kan tilby sine besøkende vakre strender og et fantastisk deilig klima. Byen som har litt i overkant av 100' innbyggere oppfyller alle ønsker og krav man har til en vellykket ferietur.

Alanya har vært skandinavenes favorittreisemål i mange år. Her kan man kombinerer et livlig byliv med late dager på stranden. Det finnes et stort tilbud av restauranter og uteliv.

Som et bevis på Alanya's skjønnhet beskrives det i historien at denne byen ga keiser Marcus Antonius i sin kjærlighetsgave til dronning Kleopatra. Fortsatt har en av de vakre strendene hennes navn - med Kleopartrastranden (to kilometer lang). Husk varmen som kan komme opp i mot 40 grader. 

 

 

Her kan man som turist oppleve det meste, her kan man beskue severdigheter og her kan man virkelig slappe av i en nydelig atmosfære. Man kan få en smak av den orientalsk atmosfære i de trange bakgatene, høre bønnerop og se mannlige backammon spillere i alle aldre. I Alanya finnes festningen "Alanyas festning eller dryppesteinsgrotten Damlatas (med fuktig luft som kan være bra for astmatikere) fra ca. 1230 og den ligger på toppen av en 250 meter høy klippe over byen - trange "mystiske" gater - eksotiske shoppingmuligheter - vakttårnet Kizil Kule fra ca.1200-tallet og mye mer. Er man i denne byen må man ikke gå glipp av muligheten for en skikkelig prutehandel på eksempelvis vesker- og sko - jakker- og andre klær - og ikke minst utvalget av gull og sølv. (Sistnevnte finnes selvfølgelig i den av de besøkende såkalte "Gullgaten" eller Hükümet Cad som den heter i virkeligheten. Alanya er det naturlig nok populært med alle former for vannaktiviteter som eksempelvis vannski, seiling, vindsurfing dykking og mye mer. Her er det bare å ta utfordringen. Det fine med Byen er at her er forholdene tilrettelagt for alle aldersgrupper enten dette gjelder dagen, kvelden eller nattens aktiviteter, så uansett vil man i Alanya kunne oppleve en vellykket ferietur.

 

Aktiviteter

Hele området har fine aktivitetstilbud bl.a. til vannsport (spes. ved hotellområdene), vindsurfing, vannski, paragliding, pedalbåter, seiling osv. Mulighetene er også bra for den som vil utæve dykkesporten, foreta strikkhopp eller spille tennis. Eller du kan sole deg.

 

Shopping

For den som ønsker å shoppe så er dette et bra sted. I gamlebyen og i gatene omkring kan du finne nesten alt av lærvarer, sko, klær og ikke minst, gull og sølvsmykker. En av gatene her er så full av gullselgere at gaten har fått kallenavnet "gullgaten". Her kan du også finne både fine tepper, og selvfølgelig alt av suvenirer. Husk pruting, og glem heller ikke at det hver fredea er marked i byen.

 

Fornøyelser og uteliv

Fornøyelser og uteliv hører med når man er på ferie, og i Alanya finnes et stort utvalg av barer, kafeer, musikkbarer, pubs og skikkelig diskotek. Alanya har turister fra store eler av europa noe som virkelig setter sitt preg med en internasjonal atmosfære.

 

Severdigheter

Området i og rundt Alanya har en lang og brokete historie, og det finnes mange fine historiske severdigheter. Her er eksempelvis byens store festning, det fine vakttårnet Kizil Kule som er fra 1200-tallet (ligger ved havneområdet) og den kjente dryppesteinsgrotten Damlatas (som sies å ha en spesiell fuktig luft som er bra for  astmatikere).

 

 

 WebCamera Alanya

 

 

 


 

Annonser


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ferietur.no

AustraliaGuiden

CubaGuiden

EgyptGuiden

KyprosGuiden

AltOmLondon

ParisGuiden

TunisiaGuiden

KjendisGuiden

BåtGuiden

CruiseGuide

 DubaiGuide

SpaniaGuide

TyrkiaGuide

dinHotellGuide

ModeZine.no

Alt innhold på TyrkiaGuide.no er opphavsrettslig beskyttet